Ledig tjänst: Forskningschef

Publicerad 23/09/2021 - 11:58 | Uppdaterad 23/09/2021 - 12:14

ÅSUB söker forskningschef 

ÅSUB lediganslår en ordinarie tjänst som forskningschef med tillträde 1 december eller enligt överenskommelse. Prövotid kan komma att tillämpas.

Ålands statistik- och utredningsbyrå (ÅSUB) är ett oberoende institut med uppgift att verka som Ålands officiella statistikmyndighet och bedriva samhällsvetenskaplig forsknings- och utredningsverksamhet med tyngdpunkt inom det samhällsekonomiska området. Vi bidrar med kunskap och fakta för beslutsfattande, debatt och forskning. Våra uppdragsgivare är främst Ålands landskapsregering, andra myndigheter och organisationer på Åland men även organisationer utanför Åland. Förtroende, opartiskhet, kvalitet, engagemang och arbetsglädje är ledord för oss och vi prioriterar kontinuerlig kompetensutveckling. ÅSUB har för närvarande 11 anställda. Arbetsspråket är svenska.

Till arbetsuppgifterna hör att leda och utveckla ÅSUBs dynamiska forsknings- och utredningsverksamhet, ansvara för kvalitetsarbetet inom verksamheten, ordna forskningsfinansiering samt ansvara för samarbetet med andra utrednings- och forskningsinstitutioner. Många uppdrag genomförs i samverkan med andra organisationer som bedriver forskning. Forskningschefen deltar även själv aktivt i forsknings- och utredningsarbetet.

Behörighetskrav för tjänsten är högre högskoleexamen med lämplig ämneskombination. Forskarexamen är meriterande.

Vi söker dig som har:

  • ett utvecklingsinriktat ledarskap och proaktivt arbetssätt
  • god analytisk förmåga och dokumenterade kunskaper inom såväl kvantitativ som kvalitativ metodik
  • förmåga att uttrycka dig väl i skrift och i tal
  • goda samarbetsegenskaper och stort engagemang.

Goda kunskaper i engelska och kännedom om åländska samhällsförhållanden är en fördel.

Lön enligt avtal, för närvarande 4 484,55 – 5 693,62 euro per månad inkl. allmänt tillägg, med möjlighet till ytterligare tillägg för licentiat- eller doktorsexamen.

Närmare information om tjänsten och ÅSUB som arbetsplats får du av direktör Katarina Fellman tel. +358 18 25492, katarina.fellman@asub.ax.

Välkommen med din ansökan som ska vara ÅSUB tillhanda senast torsdagen den 21 oktober 2021 kl. 16.00 (lokal tid).
Ansökan sänder du till

asub@asub.ax eller

ÅSUB
Postbox 1187
AX-22111 Mariehamn