Ny medarbetare på ÅSUB

Image
Anna Lind Bengtsson

Anna Lind Bengtsson började jobba på ÅSUB i december och ansvarar för och samordnar ÅSUBs externa kommunikation, såväl strategiskt som operativt. Hon leder kommunikationsgruppen och ansvarar för utveckling och upprätthållande av kommunikationspolicy, hanterar kontakter till media, koordinerar externa förfrågningar, distribution och förmedling av publikationer och arrangerar seminarier. Hon kommer även att arbeta en del med statistikproduktion och utredningar.

Anna har en lång arbetslivserfarenhet inom det kommunikativa, bl.a. som kommunikationsansvarig vid Nordens institut på Åland (kulturinstitut under Nordiska Ministerrådet), marknadsföringsansvarig vid Alandia Försäkring med särskilt fokus på digital kommunikation och med ansvar för NPS mätningar och NKI undersökningar och som projektledare på Maridea kommunikationsbyrå. Här närmast kommer hon från Ålands fredsinstitut som projektansvarig. Tidigare har hon även haft uppdrag som t.ex. ordförande i marknads- och kommunikationsgruppen för Åland100 och i strategigruppen för nätverket Bärkraft.  

”Jag har arbetat med kommunikation i stort sett hela mitt yrkesverksamma liv, i små som stora företag, med små och stora marknader, och även erfarenhet från byråsidan. Man kan säga att jag är lite av en kreativ, kommunikativ datanörd som drivs och motiveras av att följa datan, för att förstå vad vi i det kommunikativa har lyckats med och vad vi kan justera och förbättra. Gänget på ÅSUB besitter en otrolig kunskap inom sina respektive ansvars- och utredningsområden och jag ser verkligen fram emot att få ta del av deras kunnande och att få bli en liten kugge i hjulet här!”  
 

Foto: Therese Andersson, BLICK