Fakta och samhällsanalys från Ålands officiella statistikmyndighet

I fokus

 • ÅSUBs personal uppställda på rad
  Välkommen att söka jobb hos oss!

  ÅSUB söker nu en vikarierande utredare med anställning från och med 3 december 2018 eller enligt överenskommelse. Anställningen varar t.o.m. 12 augusti 2019 med ev. möjlighet till förlängning.

  Läs mer om tjänsten här.

 • Ålands flagga, blå himmel och hav
  Befolkningen har ökat med drygt 200 personer i år

  På grund av färre födda och flera avlidna var befolkningstillväxten det första halvåret 2018 något lägre än i fjol, men större än genomsnittet för 2000-talet.

  Läs mer om befolkningsrörelsen under första och andra kvartalet 2018 här.

 • ÅSUB:s nyhetsbrev på skärm
  Till prenumeranter på ÅSUB:s nyhetsbrev

  Med anledning av EU:s nya dataskyddsförordning GDPR, som trädde i kraft den 25 maj 2018, bad vi våra prenumeranter att bekräfta sin prenumeration.

  Ni som inte bekräftat prenumerationen måste beställa nyhetsbrevet på nytt för att fortsätta prenumerera. Du beställer genom att fylla i din e-postadress i rutan "Beställ nyhetsmeddelande" som finns på vår startsida www.asub.ax.

 • Vägkorsning med arbetsplatser
  Fjolårets starka optimism inom näringslivet dämpad i årets arbetsmarknadsbarometer, men fortfarande positiva tillväxtförväntningar på arbetsmarknaden

  Utvecklingen på arbetsmarknaden fram till våren 2019 ser ut att präglas av en viss positiv volymtillväxt och ett rekryteringsbehov som hålls relativt högt. I år förväntas den sysselsatta arbetskraftens volym öka med 44 årsverken, eller 0,4 procent. Ett fortsatt högt antal pensioneringar tillsammans med varierande tillväxtförväntningar inom näringslivet håller rekryteringsförväntningarna uppe trots den försiktiga nettotillväxten totalt sett. Fjolårets starka optimism inom näringslivet har dämpats och vi ser i år mer återhållsamma förväntningar på det kommande året i de flesta branscher.

  Läs mer om årets arbetsmarknadsbarometer här.

Senaste statistiken

Senaste utredningsrapporterna

Övriga nyheter

Elektronisk anslagstavla