Lämna uppgifter

Information med anledning av coronaviruset

I tider som dessa är kanske en undersökning från ÅSUB inte det första man har i tankarna och prioriterar. När samhället ställs inför betydande utmaningar har dock information från ditt företag eller din organisation ett större värde än någonsin för beslutsfattarna.

På grund av effekterna av covid-19 står världen nu inför ett mycket tufft ekonomiskt läge. Läget beskrivs som en annalkande djup recession. I det här läget kommer landskapsregeringen, lagtinget och kommunerna att fatta beslut som direkt påverkar din egen och din organisations vardag. Besluten kan komma att få stora konsekvenser för de offentliga finanserna.

Vi har stor förståelse för att covid-19 och alla åtgärder kring krisen har en påtaglig inverkan på er verksamhet på flera olika sätt. Vi är därför tacksamma för din information och dina uppgifter! Om du har frågor kring uppgiftslämnande eller annat som berör oss, tveka inte att ta kontakt så hjälper vi dig gärna.]

Här kan du ladda ner blanketter och anvisningar för inlämning av uppgifter till ÅSUB inom områdena inkvarteringsstatistik, kommunal statistik, lönestatistik samt miljö och avfall. Observera att du behöver spara ner den aktuella filen på din dator innan du fyller i den. Se ytterligare information under respektive område.

Vi strävar efter att i så stor utsträckning som möjligt utnyttja uppgifter från administrativa register eller data som finns tillgängliga hos andra myndigheter, men inom vissa områden är det nödvändigt att vi samlar in statistik direkt från branschens aktörer. Vi riktar därför ett stort tack till alla som lämnar uppgifter och bidrar till att statistiken håller hög kvalitet.

Genom att klicka på nedanstående länk kommer man till ett formulär där uppgiftslämnare kan skicka in uppgifter/bifoga filer i elektroniskt format (tex. .txt, .xlsx, .pdf) till ÅSUB på ett säkert och krypterat sätt. 

Klicka här för att komma till formuläret för säker uppgiftsinlämning

Formuläret fungerar tyvärr inte med Internet Explorer, vänligen använd någon av följande webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge.