Lämna uppgifter

Här kan du ladda ner blanketter och anvisningar för inlämning av uppgifter till ÅSUB inom områdena inkvarteringsstatistik, kommunal statistik, lönestatistik samt miljö och avfall. Observera att du inom vissa områden behöver spara ner den aktuella filen på din dator innan du fyller i den. Se ytterligare information under respektive område.

Vi strävar efter att i så stor utsträckning som möjligt utnyttja uppgifter från administrativa register eller data som finns tillgängliga hos andra myndigheter, men inom vissa områden är det nödvändigt att vi samlar in statistik direkt från branschens aktörer. Vi riktar därför ett stort tack till alla som lämnar uppgifter och bidrar till att statistiken håller hög kvalitet.

Genom att klicka på nedanstående länk kommer man till ett formulär där uppgiftslämnare kan skicka in uppgifter/bifoga filer i elektroniskt format (tex. .txt, .xlsx, .pdf) till ÅSUB på ett säkert och krypterat sätt. 

Klicka här för att komma till formuläret för säker uppgiftsinlämning

Formuläret fungerar tyvärr inte med Internet Explorer, vänligen använd någon av följande webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge.