Inkvarteringsstatistik för hotell april 2008

Övernattningarna minskade i april
Totala antalet övernattningar på hotellen var i april 9 340, vilket innebär en minskning om 5,5 procent jämfört med april 2007. Övernattningarna minskade både från Finland  och från Sverige. De finländska övernattningarna minskade med drygt tre procent, de svenska minskade med hela nio procent jämfört med samma månad i fjol. Övernattningarna som gäster från övriga länder stod för ökade i april, den ökningen var 11 procent.

Siffrorna för april 2008 baseras på uppgifter för alla 17 hotell. Under månaden har tre hotell varit stängda. Beläggningsgraden för den totala kapaciteten var nästan 26 procent och för den öppna kapaciteten närmare 31 procent. I mars var siffrorna för totala kapaciteten närmare 19 och för den öppna kapaciteten nästan 24 procent. 

Av de övernattande var knappt 45 procent från Finland och drygt 49 procent från Sverige. De finländska gästerna stannade i genomsnitt 1,6 nätter och de svenska 1,5 nätter. Gästerna från övriga länder stannade i genomsnitt 2,2 nätter. I mars stannade de finländska gästerna 1,8 nätter medan gästerna från övriga länder stannade 2,4 nätter och de svenska gästerna 1,7 nätter.

Hela meddelandet kan du läsa här.

Hittade du det du sökte?

Kontakta oss om du vill ha hjälp med att hitta information eller få ett direkt svar på din feedback. Kontakta ÅSUB

Ämnesområden