Inkvarteringsstatistik för hotell januari 2011

Svenska övernattningarna ökade i januari

Totala antalet övernattningar på hotellen var i januari 4 133, vilket innebär en ökning om drygt sju procent jämfört med januari 2010. Övernattningarna minskade från Finland och ökade från Sverige. De finländska övernattningarna minskade med nästan sju procent medan de svenska ökade med drygt 31 procent jämfört med samma period i fjol. Övernattningarna som gäster från övriga länder stod för minskade i januari, den minskningen var drygt 32 procent. Det bör noteras att förändringsprocenten för övernattningar kan blir stor om jämförelseantalet är litet.

Siffrorna för januari 2011 baseras på uppgifter för alla 17 hotell. Under månaden har sex hotell varit stängda. Beläggningsgraden för den totala kapaciteten var närmare 12 procent. I december var den siffran drygt nio procent. 

Av de övernattande var 45 procent från Finland och nästan 51 procent från Sverige. De finländska gästerna stannade i genomsnitt 1,6 nätter och de svenska 1,5 nätter. Gästerna från övriga länder stannade i genomsnitt 2,3 nätter. I december stannade de finländska gästerna 1,5 nätter medan gästerna från övriga länder stannade tre nätter och de svenska gästerna 1,3 nätter.

Av övernattningarna skedde drygt 59 procent på grund av fritid och nästan 41 procent på grund av yrke. I december var siffrorna desamma.

Hela meddelandet kan du läsa här.

 Publicerad: 16 februari 2011

Frågor om inkvarteringsstatistiken besvaras av:
Christina Lindström (christina.lindstrom[at]asub.ax)

Hittade du det du sökte?

Kontakta oss om du vill ha hjälp med att hitta information eller få ett direkt svar på din feedback. Kontakta ÅSUB

Ämnesområden