Inkvarteringsstatistik för hotell juli 2008

 

Övernattningarna ökade i juliTotala antalet övernattningar på hotellen var i juli 39 063, vilket innebär en ökning om 1,5 procent jämfört med juli 2007. Övernattningarna ökade både från Finland och från Sverige. De finländska övernattningarna ökade med nästan fem procent och de svenska med knappt fyra procent jämfört med samma månad i fjol. Övernattningarna som gäster från övriga länder stod för minskade i juli, den minskningen var närmare 23 procent.

Siffrorna för juli 2008 baseras på uppgifter för alla 17 hotell. Under månaden har alla hotell varit  öppna. Beläggningsgraden var drygt 79 procent både för den öppna kapaciteten och den totala kapaciteten. I juni var siffrorna för totala kapaciteten närmare 65 och för den öppna kapaciteten nästan 66 procent. 

Av de övernattande var närmare 52 procent från Finland och nästan 41 procent från Sverige. Både de finländska och de svenska gästerna stannade i genomsnitt 1,6 nätter. Även gästerna från övriga länder stannade i genomsnitt 1,6 nätter juli. I juni stannade de finländska gästerna 1,8 nätter medan  de svenska gästerna stannade 1,6 nätter, gästerna från övriga länder stannade 2,1 nätter i juni.

Av övernattningarna skedde drygt 96 procent på grund av fritid och 3,5 procent på grund av yrke. I juni var motsvarande siffror drygt 90 respektive knappt åtta procent.

Hela meddelandet kan du läsa här.

 

Hittade du det du sökte?

Kontakta oss om du vill ha hjälp med att hitta information eller få ett direkt svar på din feedback. Kontakta ÅSUB

Ämnesområden