Inkvarteringsstatistik för hotell juli 2011

Antalet gästnätter på hotell minskade i juli

Totala antalet övernattningar på hotellen var i juli 40 415, vilket innebär en minskning om drygt sju procent jämfört med juli 2011. Övernattningarna minskade både från Finland och från Sverige. De finländska övernattningarna minskade med närmare nio procent medan de svenska minskade med drygt sex procent jämfört med samma period i fjol. Övernattningarna som gäster från övriga länder stod för minskade även de i juli, den minskningen var drygt fyra procent.

Siffrorna för juli 2011 baseras på uppgifter för 18 hotell, jämförelsen baseras dock på 17 hotell på grund av att ett hotell har omklassificerats sedan fjolåret. Under månaden har ett hotell varit stängt. Beläggningsgraden för den totala kapaciteten var nästan 79 procent. I juni var den siffran 60 procent. 

Av de övernattande var knappt 52 procent från Finland och drygt 39 procent från Sverige. De finländska gästerna stannade i genomsnitt 1,5 nätter och de svenska gästerna stannade i genomsnitt 1,6 nätter. Gästerna från övriga länder stannade i genomsnitt 1,8 nätter. I juni stannade de finländska gästerna i genomsnitt 1,8 nätter och de svenska gästerna 1,6, även gästerna från övriga länder stannade 1,8 nätter.

Av övernattningarna skedde drygt 93 procent på grund av fritid och närmare sju procent på grund av yrke. I juni var siffrorna 87 respektive 13 procent.

Under årets sju första månader har hotellen haft drygt 113 400 övernattningar. Jämfört med samma period 2010 innebär det en ökning med knappt 4 200 övernattningar eller fyra procent. De finländska övernattningarna minskade med en halv procent medan de svenska ökade med drygt sju procent.  De övernattningar som gäster från övriga länder stod för har under perioden ökat med nästan 25 procent. Jämförelse mellan 2009 och 2010 visar att de finländska övernattningarna under januari-juli ökade med drygt sju procent medan de svenska minskade med närmare fem procent. De övernattande från övriga länder minskade med knappt 62 procent under nämnda period.

 

Hela meddelandet kan du läsa här.

Publicerad: 30 augusti 2011

Frågor om inkvarteringsstatistiken besvaras av:
Christina Lindström (christina.lindstrom[at]asub.ax)

 

Hittade du det du sökte?

Kontakta oss om du vill ha hjälp med att hitta information eller få ett direkt svar på din feedback. Kontakta ÅSUB

Ämnesområden