Inkvarteringsstatistik för hotell november 2008

 

Övernattningarna minskade i novemberTotala antalet övernattningar på hotellen var i november 5 686, vilket innebär en minskning om drygt åtta procent jämfört med november 2007. Övernattningarna minskade från Sverige och ökade från Finland. De svenska övernattningarna minskade med 13 procent medan de finländska ökade med drygt en halv procent jämfört med samma månad i fjol. Övernattningarna som gäster från övriga länder stod för minskade också i november, den minskningen var nästan 40 procent.

Siffrorna för november 2008 baseras på uppgifter för alla 17 hotell. Under månaden har sju hotell varit stängda. Beläggningsgraden för den totala kapaciteten var drygt 17 procent och för den öppna kapaciteten drygt 30 procent. I oktober var siffrorna 23 respektive 29 procent. 

Av de övernattande kom drygt 52 procent från Finland och knappt 44 procent från Sverige. De finländska och de svenska gästerna stannade i genomsnitt 1,4 nätter. Gästerna från övriga länder stannade i genomsnitt 2,7 nätter i november. I oktober stannade de svenska gästerna i genomsnitt 1,4 nätter och de finländska gästerna i genomsnitt 1,6 nätter medan gästerna från övriga länder stannade i genomsnitt 2,4 nätter.

Av övernattningarna skedde knappt 60 procent på grund av fritid och nästan 40 procent på grund av yrke. I oktober var motsvarande siffror 47 respektive 50 procent.

Om man jämför med inresandestatistiken kan man konstatera att antalet anlända från Sverige som övernattade på hotell utgjorde drygt tre procent av de inresande från Sverige, exklusive kryssningsresenärerna. De finländska hotellgästerna var knappt nio procent av totala antalet inresande från Finland.

Hela meddelandet kan du läsa här.

 

Hittade du det du sökte?

Kontakta oss om du vill ha hjälp med att hitta information eller få ett direkt svar på din feedback. Kontakta ÅSUB

Ämnesområden