Fakta och samhällsanalys från Ålands officiella statistikmyndighet

I fokus

 • Skärgårdsbild med texten Tillit på Åland
  Välkommen på seminarium om tillit i framtidens välfärd och ledarskap måndagen den 12.11.2018 kl 13-16 på Alandica

  Resultaten för den första tillitsstudien på Åland presenteras och några av de mest framstående forskarna och experterna inom tillitsområdet i Sverige, Lars Trädgårdh, professor i historia och civilsamhälleskunskap samt Laura Hartman, docent i nationalekonomi och ordförande för den svenska Tillitsdelegationen, ger oss värdefulla insikter om tillitens roll i samhället och om hur vi kan stärka och dra nytta av tillit som en resurs för Åland. Maria Bäck, pol.dr och forskare vid Institutet för samhällsforskning vid Åbo Akademi bidrar med sin sakkunskap om tillit och socialt kapital.

  Hela programmet för seminariet hittar du här.

  Anmälan kan göras här.

   

 • Ålands flagga, blå himmel och hav
  Befolkningen har ökat med drygt 200 personer i år

  På grund av färre födda och flera avlidna var befolkningstillväxten det första halvåret 2018 något lägre än i fjol, men större än genomsnittet för 2000-talet.

  Läs mer om befolkningsrörelsen under första och andra kvartalet 2018 här.

 • ÅSUB:s nyhetsbrev på skärm
  Till prenumeranter på ÅSUB:s nyhetsbrev

  Med anledning av EU:s nya dataskyddsförordning GDPR, som trädde i kraft den 25 maj 2018, bad vi våra prenumeranter att bekräfta sin prenumeration.

  Ni som inte bekräftat prenumerationen måste beställa nyhetsbrevet på nytt för att fortsätta prenumerera. Du beställer genom att fylla i din e-postadress i rutan "Beställ nyhetsmeddelande" som finns på vår startsida www.asub.ax.

 • Vägkorsning med arbetsplatser
  Fjolårets starka optimism inom näringslivet dämpad i årets arbetsmarknadsbarometer, men fortfarande positiva tillväxtförväntningar på arbetsmarknaden

  Utvecklingen på arbetsmarknaden fram till våren 2019 ser ut att präglas av en viss positiv volymtillväxt och ett rekryteringsbehov som hålls relativt högt. I år förväntas den sysselsatta arbetskraftens volym öka med 44 årsverken, eller 0,4 procent. Ett fortsatt högt antal pensioneringar tillsammans med varierande tillväxtförväntningar inom näringslivet håller rekryteringsförväntningarna uppe trots den försiktiga nettotillväxten totalt sett. Fjolårets starka optimism inom näringslivet har dämpats och vi ser i år mer återhållsamma förväntningar på det kommande året i de flesta branscher.

  Läs mer om årets arbetsmarknadsbarometer här.

Senaste statistiken

Senaste utredningsrapporterna

Övriga nyheter

Elektronisk anslagstavla

Inga meddelanden för tillfället.